U blizini Villa Rosande

Plaža je udaljena svega par koraka (50 m zračne linije), a par minuta dalje imate šljunčanu plažu s kafićem pogodnu za djecu, mlade i obitelji. Na Puntinku se nalazi mala pekara (50 m), restoran (100 m), benzinska stanica za aute i brodove i bankomat (800 m) a moguće je prošetati do centra Sumartina (1.5 km), gdje možete iznajmiti motorni brod s voditeljem za obilazak nedalekih usamljenih plaža ili iznajmite skuter za obilazak otoka Brača.

Sumartin

Sumartin je idilično ribarsko mjesto s mnogim atraktivnim prirodnim plažama i s trajektnom linijom koja vas ljeti 5 puta dnevno 45-minutnom vožnjom povezuje s gradom Makarskom na kopnu. U Sumartinu obavite nabavu u samoposluzi ili se počastite u jednoj od konoba ili kafića na rivi.

Selca

Općinski centar Selca na uzvisini udaljen je 2,5 km od mora i od kuće Rosande, ovdje imate sve što vam treba, od apoteke i obiteljskog liječnika, bankomata, dućana i mesnice, kafića i gostione, pizzerije preko frizera, pošte i kioska do zubara.

Popularne turističke destinacije otoka Brača

Do poznatog turističkog mjesta Bol sa znamenitom plažom Zlatni Rat i sadržajima za mlade imate 26 km, a do Supetra, glavnog otočkog grada 45 km. Od tamo redovito i često prometuje trajekt za Split (45 min). Posjetite brojne atrakcije otoka Brača: najviši vrh svih jadranskih otoka – Vidovu goru (780 m) s pogledom na otoke južno od Brača, pješčanu plažu Lovrečinu, Zmajevu spilju, pustinju Blaca, jednu od vinarija itd.